Klimaforandringer og scenariemodeller – ny undervisningsportal til gymnasiet

Så er vi klar med www.kaos.world (Klimaambitioner om samfundet) – en ny undervisningsportal til gymnasiet, med undervisningsmateriale, lærervejledning og et online spil, målrettet primært til de fire fag: Samfundsfag, geografi, matematik og fysik.

Formålet med portalen, som Envice har udviklet i samarbejde med gode kolleger fra Energy Modelling Lab og Tökni, er at øge kendskab til og interesse for de presserende problemer med klimaforandringer, og ikke mindst hvordan disse kan løses i sammenhæng med andre samfundsmæssige udfordringer. Der er særligt fokus på teknologi, befolkningsudvikling og udviklingen i velstand / vækst. Hertil kommer et særskilt tema om hvordan økonomiske modeller og scenariearbejde anvendes i den samfundsmæssige debat og i politiske beslutninger.

Formålet er desuden at give højtbegavede elever i gymnasiet samfundsrelevante faglige udfordringer, der er tilpasset til undervisningen og som læreren kan tilbyde til netop disse elever. De kan arbejde med materialet parallelt med at klassen har andre aktiviteter, eller hele klassen kan arbejde med materialet og nogle elever kan så tilbydes ekstra faglige udfordringer uden at det kræver en masse af læreren.

Udforsk undervisningsportalen her: www.kaos.world

Se også en artikel om undervisningsmaterialet og det særlige fokus på højtbegavede elever her

Share Button