Nyt undervisningsmateriale til erhvervsskolerne og opdateret portal om bæredygtigt byggeri

Inden corona epidemien satte erhvervsskoler og mange andre aktiviteter ned på lavt blus, nåede vi at teste en række nye undervisningsforløb til murere, bygningsmalere, tømrere og snedkere m.fl. Undervisningsforløb, opgaver, små videoer bl.a. om byggeri med ler, og isolering med papiruld – og en opdateret og ny-layoutet undervisningsportal er nu klar og ligger gratis tilgængelig for skolerne og alle andre med interesse for bæredygtigt byggeri og håndværk.

Projektet er et samarbejde mellem Egen Vinding og Datter, Envice og en gruppe nyligt udlærte håndværkere, der alle syntes at bæredygtighed i byggeriet var en stor mangel under deres egen tid på teknisk skole. Vi har også samarbejdet med en række tekniske skoler og pædagogiske konsulenter – og alle steder har vi mødt positive mennesker der bakker op om at fremme bæredygtighed i byggeriet.

Som led i projektet har vi desuden udviklet nogle materialekasser med prøver af f.eks. lersten, hørisolering, hempcrete, kork og CLT træ, samt et introduktionshæfte om bæredygtigt byggeri. Begge dele kan rekvireres af erhvervsskolerne mod et lille ekspeditionsgebyr. Projektet er støttet af Undervisningsministeriets Udlodningsmidler for undervisning og Grundejernes Investeringsfond, 3F BJMF Lærlingeklub, Snedkerstiftelsen og Snedker-Tømrernes brancheklub, og kan ses på www.bæredygtigtbyggeri.dk/undervisning

Share Button