Voksende interesse for økologi i Indien

“Økologien boomer i Indien “ fortalte flere mig, da jeg var på rejse til Sydindien i slutningen af 2017. Jeg besøgte en række mindre landbrug i Telangana, hvor folk fra middelklassen er i gang med at omlægge til økologi. Jeg fik også mulighed for at besøge en gruppe fattige landsbykvinder, som på deres små jordlodder sikrer deres familier bedre ernæring og økonomi vha. økologi. Mange af nabobønderne i området dyrker konventionel bomuld, med genmodificerede frø og kontraktavl hos Monsanto. De forskellige måder at dyrke jorden på giver anledning til diskussion blandt konventionelle og økologiske landmænd i området, hvor den lokale NGO Aranya arbejder med at inspirere og uddanne i økologisk landbrug og permakultur. Og mange fortalte mig, at netop risikoen for rester af sprøjtegifte er årsagen til at de ønsker at dyrke og spise flere økologiske afgrøder.

Rejsen, hvor jeg besøgte Aranya og en række andre økologiske landbrug og projekter er støttet af CISUs Oplysningsbevilling. Jeg har skrevet en række artikler fra rejsen, og en artikel, der handler om økologi i Indien, er netop udgivet i magasinet Global Økologi. Du kan se den her

Share Button